Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Страхът и стреса

СЛУЖЕНЕ НА БОГА

Алтернативен линк


СЛУЖЕНЕ НА БОГА






Как ще служите на Бога? Като внесете Любовта в сърцата и в душите си, а изнесете страха навън. И без страх не може, но вложете Любовта вътре в себе си, а страха изнесете отвън. Недоволен си, страхът е вътре, Любовта вън; доволен си - страхът е вън, Любовта - вътре. Несправедлив си - страхът е вътре, Любовта - вън; справедлив си - страхът е вън, Любовта – вътре. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 270)



В правото дело на Господа, в правото дело на човечеството, в правото дело на народа, в правото дело на обществото, в правото дело на дома, в правото дело на индивидуалната душа, не трябва да има ни страх, ни боязън, ни колебание, ни малодушие, ни отстъпление от великото начало на живота. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1824 г. - 181)



Ако вие сте добили опитност от толкова хиляди години, страдали сте, държали сте високо знамето на Истината, не се плашете от ония, които убиват тялото, и сте се жертвали за възтържествуване на правдата, за тържеството на Царството Божие, Господ ще ви въздигне наново, той ще ви възкреси. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия – изд. 1924 г. – 181)



Идеалът на геройството седи в това - когато те турят на позорния стълб за правото дело, да можеш с великодушие да понесеш всички страдания, всичкия позор, всички хули и всички злорадства и обвинения, па било то и на целия свят, и да кажеш на Майка си: „За Тебе, Която Си ме родила в тоя Божествен свят, аз жертвам всичко. В любовта Ти аз намирам своята последна опора на моята душа. Страхът от света, от онези, които убиват моето тяло, е отживяло своя век. Аз не се боя, защото Те познавам.” (СИЛА И ЖИВОТ – I серия - изд. 1924 г. - 182)



Не значи, че в живота няма опасности. Има опасности, но човек се натъква на тях само когато нарушава разумните закони на Природата. Докато е в хармония с тях, никакви опасности не съществуват за него. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 66)



Изучавайте Божествените закони, които ще ви доведат до Божественото знание. Имате ли това знание, вие ще бъдете безстрашни, силни, търпеливи. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 318)





НАГОРЕ